Het vierstemmige Parochiekoor
van Overijse Centrum
philippejapanklein

Philippe Beullens werd geboren te Bonheiden (Mechelen) in 1975.  Hij begon zijn muzikale vorming aan het Stedelijk Conservatorium van Mechelen.

Daarna trok hij naar het Lemmensinstituut en ging er orgel studeren onder leiding van Peter Pieters. Hij volgde aanvullend orgelonderricht bij Chris Dubois en Luc Ponet en beiaard bij Carl Van Eyndhoven. Hij volgde meestercursussen bij o.a. Ben Van Oosten (NL), Ewald Kooiman (NL), Louis Robilliard (FR) en Ludger Lohmann (D).

In 2001 behaalde hij er het diploma van Meester in Muziek, optie orgel.

In 2008 zette hij z'n beiaardopleiding verder aan de Koninklijke Beiaardschool "Jef Denyn" in Mechelen, achtereenvolgens bij Jo Haazen en Eddy Mariën. In 2012 behaalde hij daar het einddiploma "Laureaat van de Koninklijke Beiaardschool" met Grote Onderscheiding.

Van 1992 tot 2001 was hij organist aan de Sint-Agathakerk van Wilsele-Putkapel en in die periode verving hij geregeld zijn leraar Peter Pieters aan de Mechelse Sint-Romboutskathedraal.

Sedert 2001 is hij verbonden als Titularis-Organist aan de Sint-Martinuskerk van Overijse, waar hij sinds 2003 ook het Sint-Ceciliakoor dirigeert.

Aan het Sint-Martinuscollege van Overijse is hij verbonden als leraar Muzikale Opvoeding en Informatica.

Als gastbeiaardier is hij regelmatig te beluisteren op de stadsbeiaarden van Mechelen (Sint-Romboutstoren) en Leuven (Sint-Pieterskerk) en ook op de beiaard van de Centrale Universiteitsbibliotheek in Leuven.

Zowel als organist en beiaardier, was hij al vaak te gast in Nederland, Frankrijk, Duitsland, Polen, Australië, Japan en de Verenigde Staten.

 

Het koororgel (jaar 1976) door Ghislain Potvlieghe uit Ninove gebouwd.
 


Het Merklin-Schütze orgel (jaar 1871) dateert eveneens uit de grote restauratiebeurt van 1880 en is op neogotische wijze ingekapseld.
 

De orgelkring Druivenstreek heeft het romantische instrument in verschillende fases laten restaureren van de eerste in 1976 tot de recente(de speeltafel).
In 2018 werden de klavieren en het pedaal, alsook een deel van de mekaniek gedemonteerd en meegenomen naar het atelier van de firma Schumacher in Eupen.
Intussen, in juli, zijn, onze dirigent en organist Philippe Beullens en organist Michel Goossens druk bezig geweest om de mechanische onderdelen in de orgelkasten en onder de doksaalvloer helemaal in orde te brengen.

Klik op de foto om die te vergroten